• SINAGOGA "ILONA VAJS"
    Illona Weiss Synagogue
  • MULTIMEDIJALNA SALA
    Conference room
  • JEVREJSKI KULTURNI CENTAR "ARIE LIVNE"
    Jewish Cultural Center "Arie Livne"
Saturday, 07 May 2016 22:52

SUSRET PREDSTAVNIKA DVA GRADA POBRATIMA

Written by
Rate this item
(0 votes)

GRADONAČELNIK BANJA LUKE ORGANIZOVAO SVEČANI PRIJEM ZA GRADONAČELNIKA MODINA HAIMA BIVASA I DELEGACIJU IZ IZRAELA KOME SU PRISUSTVOVALI PREDSJEDNIK JEVREJSKE OPŠTINE BANJA LUKA ARIE LIVNE SA SARADNICIMA.

JKC Arie LivneGradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović, organizovao je sedmog maja ove godine svečani prijem za delegaciju iz Izraela predvodjenu gradonačelnikom grada Modina u Izraelu, Haimom Bivasom. Sastanku su prisustvovali predsjednik Jevrejske opštine Banja Luka Arie Livne, direktor Jevrejskog kulturnog centra „Arie Livne“ Djordje Mikeš te članovi jevrejske zajednice i uprave centra.

JKC Arie LivneGradonačelnik Gavranović je podsjetio na tradicionalno bliske veze izmedju dva grada pobratima i izrazio zadovoljstvo što grad Banja Luka ima čast da ponovo bude domaćin prijateljima iz Izraela. Gospodin Haim Bivas je predočio, da je nedavno bio u posjeti Njemačkoj , u kojoj je Modin takodje pobratim sa nekoliko gradova, ali da za njega Banja Luka ima posebno mjesto.
Govorilo se i o ulozi Jevrejskog kulturnog centra „ Arie Livne“ u jačanju kulturnog ambijenta grada te dogovoren sastanak čelnih ljudi grada sa predstavnicima centra u smislu postizanja dogovora o budućim aktivnostima i medjusobnoj saradnji.

Read 3354 times Last modified on Friday, 11 November 2016 11:21