• SINAGOGA "ILONA VAJS"
    Illona Weiss Synagogue
  • MULTIMEDIJALNA SALA
    Conference room
  • JEVREJSKI KULTURNI CENTAR "ARIE LIVNE"
    Jewish Cultural Center "Arie Livne"
Thursday, 05 May 2016 21:08

SARADNJA IZMEĐU REPUBLIKE SRPSKE I IZRAELA NA VISOKOM NIVOU

Written by
Rate this item
(0 votes)

GRADONAČELNIK IZRAELSKOG GRADA MODINA HAIM BIVAS U ZVANIČNOJ POSJETI BANJA LUCI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, u prisustvu predstavnika delegacije iz Izraela, predsjednika Jevrejske opštine Banja Luka Arie Livne, članova uprave Jevrejskog kultrnog centra „ Arie Livne“, uručio Orden časti sa zlatnim zracima gradonačelniku Modina.

SARADNJA IZMEĐU REPUBLIKE SRPSKE I IZRAELA NA VISOKOM NIVOU

Odlikovanje ModinPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik se petog maja ove godine u Palati predsjednika susreo sa gradonačelnikom izraelskog grada Modina Haimom Bivasom kome je ,u ime prijateljskih odnosa Republike Srpske i Izraela, uručio Oreden časti za zlatnim zracima. Sastanku su prisustvovali predsjednik Jevrejske opštine Banja Luka, savjetnik Predsjednika Republike Srpske, specijalni predstavnik i šef Privrednog predstavništva RS u Izraelu Arie Livne sa članovima uprave Jevrejskog kulturnog centra „ Arie Livne“.
„ Afirmacija ljudskih prava, tolerancija medju ljudima i narodima, vladavina prava i sloboda, privredna, kulturna, obrazovna saradnja izmedju Banja Luke i Modina su vrijednosti koje vežu ova dva grada i njihove žitelje. Gospodin Bivas je više puta do sada, kroz medjusobnu saradnju, dokazao da je prijatelj Republike Srpske i srpskog naroda. Kao i ranijih godina, i ovog puta je došao prisustvovati obilježavanju stradanja Srba, Jevreja i Roma u Donjoj Gradini i Jasenovcu, a što je za nas posebna čast“, rekao je predsjednik Dodik.
Odlikovanje Modin2Predsjednik je naglasio, da je saradnja izmedju Republike Srpske i Izraela na visokom nivou i istakao značaj postojanja Jevrejskog kulturnog centra u Banja Luci koji je po njemu važna spona u jačanju kulturnog ambijenta Banja Luke, Republike Srpske, kulturne saradnje sa Izraelom.
Gospodin Arie Livne je posjetu gradonačelnika Modina ocijenio kao izuzetno značajnu za dalje jačanje prijateljskih veza izmedju dva grada, Republike Srpske i Izraela.

Read 2669 times Last modified on Friday, 11 November 2016 11:20