• SINAGOGA "ILONA VAJS"
    Illona Weiss Synagogue
  • MULTIMEDIJALNA SALA
    Conference room
  • JEVREJSKI KULTURNI CENTAR "ARIE LIVNE"
    Jewish Cultural Center "Arie Livne"
petak, 25 avgust 2017 08:58

DANI IZRAELA I JEVREJSKE KULTURE 2017.

Autor
ocijeni
(0 glasova)

Širom Evrope u prvoj nedelji septembra svake godine obilježava se Dan Izraelske kulture.
Jevrejska opština Banja Luka, svake godine priprema manifestaciju, koja nosi naziv „Dani Izraela i jevrejske kulture“. Ova manifestacija ušla je u kalendar kulturnih dešavanja grada Banja Luke.
Ove godine program je zbog težeg usklađivanja termina malo pomjeren. Tako će centralni dio manifestacije, koncert „Rubinstein klezmer project" tria, biti održan u koncertnoj dvorani „Banskog dvora“ 29.avgusta u 20 časova.
Manifestacija će biti nastavljena 1.septembra, kada će u prostorijama Jevrejskog kulturnog centra „Arie Livne“ biti otvorena izložba fotografija Oskara Taubera, koji je ostavio nasleđe od preko 17.000 fotografija.
Na izložbi će biti postavljen izbor fotografija, koje obuhvataju period Kraljevine Jugoslavije, izbjeglištvo za vrijeme Drugog svjetskog rata, te period izgradnje države Izrael do 2000-te godine.
Nakon toga nastavnici škole „Ivo Andrić“ demonstriraće dostignuća u nastavi u osnovnoj školi na temu Holokausta. Biće prezentovan način na koji se u nastavi srpskog jezika, temom „Komadić Aninog neba“, kroz obradu knjige „Dnevnik Ane Frank“ podstiče razmišljanje učenika na takvu temu, te film, „Svako ima svoju priču", koji su snimili učenici, a govori o stradanju Banjalučana za vrijeme NDH.

Dani Izraela 2017 program

pogledano 4776 puta Zadnji put promjenjen petak, 25 avgust 2017 09:45